Ελληνική ιστορία και προϊστορία

Ελληνική ιστορία και προϊστορία
Ελληνική ιστορία και προϊστορία

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η Συνθηκη των Σεβρων 1920 - Το Οραμα της Μεγαλης Ελλαδας γινεται πραγματικοτητα προσωρινα

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρες (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις μετά τονΑ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από τον σουλτάνοΜεχμέτ ΣΤ΄ ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον θρόνο του, αλλά απορρίφθηκε από το ανεξάρτητο κίνημα των Νεότουρκων. Το κίνημα υπό την ηγεσία του στρατηγου Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτή τη διένεξη για να αυτοανακηρυχθεί κυβέρνηση και να καταργήσει το χαλιφάτο. Η συνθήκη όριζε τα εξής: η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρέδιδε την κυριαρχία τηςΜεσοποταμίας (Ιράκ), της Παλαιστίνης και της Υπεριορδανίας(Ιορδανια)  στην Βρετανία ως προτεκτοράτα  της Κοινωνίας των Εθνών, την Συρία και τον Λίβανο στην Γαλλία επίσης ως προτεκτοράτα. Η Χετζάζη (μέρος της σημερινής Σαουδικής Αραβίας) το Κουρδιστάν και η Αρμενία θα γίνονταν ανεξάρτητα κράτη. Στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδοςκαι η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η περιοχή της Σμύρνηςέμενε υπό την ονομαστική επικυριαρχία του Σουλτάνου αλλά θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτήθει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα. Το άρθρο 26 της Συνθήκης όριζε ακομα οτι αν οι οθωμανικές αρχές δεν συναινούσαν στην εφαρμογή της, θα εξέπιπταν από την κυριαρχία τους στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Ελλάδα, κάτι το οποίο έντεχνα είχε προωθήσει ο Βενιζέλος. Παράλληλα, η Βόρεια Ήπειρος ενσωματωνόταν στην Ελλάδα με το μυστικό Σύμφωνο Βενιζέλου - Τιττόνι. Η Ιταλία συμφώνησε ακόμα να παραχωρήσει τα Δωδεκάνησα (εκτός από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο) στην Ελλάδα, και όταν η Βρετανία έδινε στο μέλλον την Κύπροστην Ελλάδα, τότε (μετά από δημοψήφισμα) θα παραχωρούταν και αυτά τα νησιά (η συμφωνία ακυρώθηκε αργότερα από την Ιταλία το 1922). Τα στενά των  Δαρδανελίων και η θάλασσα του Μαρμαρά αποστρατικοποιήθηκαν και έγιναν προσωρινά διεθνής περιοχή, οι Σύμμαχοι απέκτησαν τον οικονομικό έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τέλος καθορίζονταν η ισότητα και τα δικαιώματα των χριστιανικών μειονοτήτων. Η επικύρωση της Συνθήκης δεν έγινε από κανένα συμμαχικό κοινοβούλιο (ούτε από το ελληνικό), καθώς μετά την επαναφορά του Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο, διαταράχθηκαν οι σχέσεις με τις συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες ποτέ δεν τον αναγνώρισαν ως αρχηγό του ελληνικού κράτους. Η Σοβιετική Ένωση έκανε ξεχωριστή συνθήκη με τους Οθωμανούς. Μετά την επικράτηση των Νεότουρκων, που μετέφεραν την πρωτεύουσα στην Άγκυρα, καθώς και την Μικρασιατική Καταστροφή, οι σύμμαχοι υπέγραψαν νέα συνθήκη ειρήνης (Συνθήκη της Λωζάνης) το 1923, με ευνοϊκότερους όρους για την (πλέον) Τουρκία.
 Οι συμμαχικές και οι σχετιζόμενες δυνάμεις ήταν: Ηνωμένο ΒασίλειοΓαλλία,  Ιταλία, Ιαπωνία (πρωταρχικοί σύμμαχοι),  ΑρμενίαΒέλγιοΕλλάδαΧετζάζΠολωνία,  Πορτογαλία, ΡουμανίαΓιουγκοσλαβία και Τσεχοσλοβακία.
Πηγη: https://el.m.wikipedia.org/wiki/Συνθήκη_των_Σεβρών

1 σχόλιο:

  1. ΣΧΕΔΙΟ ΠΚΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

    1. Απόλυτο κλείσιμο τον συνόρων και όλων τον εξόδων και εισόδων από την χώρα, ως που να δημιουργηθεί κατάλογος με όλους τους πολιτικούς και αξιωματούχους τους κράτους.
    Στους αξιωματούχους θα απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα και θα υποβάλλονται σε έλεγχο 3 φορές την ημέρα σε αστυνομικά τμήματα.
    2. Δημιουργία ειδικών δικαστηρίων τα οποία θα δικάσουνε τον κάθε αξιωματικό ο οποίος δεν εκπλήρωσε το εθνικό συμφέρων.
    3. Ψήφιση νόμου για την επιβολή της θανατικής ποινής σε αξιωματούχους η οποίοι πράξανε εσχάτη προδοσία
    (χαιρετίσματα σε όλους αυτούς που έχουνε ψηφήσει ΝΑΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1 , 2 και 3.
    4. Αύξηση της θητείας στους 24 ή 36 μήνες για όλους και δημιουργία της πολιτικής υπηρεσίας παράλληλα με την στρατιωτική η οποία θα διαρκεί επιπλέον 12 μήνες.
    5. Με αυτό το επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό θα φυλάσσονται τα σύνορα απόλυτα και θα διακοπή η λαθρομετανάστευση με μεθόδους ΙΣΡΑΗΛ θα απελαθούνε δηλαδή όλη με Ελληνική Ιθαγένεια και υπηκοότητα.
    6. Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το νόμισμα του Ευρώ.
    7. Σταματάμε να πληρώνουμε δώσεις για δάνεια τα οποία είναι παράνομα και προιόν μίας εγκληματικής οργανώσεις !
    Θα αναζητηθούνε οι υπεύθυνοι και οι οικογένειες στους σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις θέσεις και ας είναι πρωθυπουργοί ξένων χωρών και θα βρούμε τον τρόπο να τους κάνουμε σωστούς ...... ...... ....... ...... (ο νοών νοείτο)
    8. Απαγόρευση να λέει κάποιος ότι το χρέος της Ελλάδος είναι νόμιμο και ότι πρέπει να αποπληρωθεί θα επιβάλετε θανατική ποινή και ας είναι πολίτης ξένης χώρας και ας να υποστήριξε κάποιος αυτές τις θέσεις στο εξωτερικό.
    9. Δήμευση όλων τον τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα και απαγόρευση να υπάρχουνε σαν ιδιωτικές.
    10. Δήμευση όλων τον πραγμάτων και εταιριών οι οποίες θα πρέπει να είναι δημόσιες, χωρίς να αποζημιωθούνε οι ιδιοκτήτες τους.
    - Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - Τηλεφωνεία σταθερή και κινητή (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - Δρόμοι, Αυτοκινητόδρομοι, Σιδηρόδρομοι, Μετρό (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - Αεροδρόμια και λιμάνια ( αδιανόητο σε μία ελεύθερη πολιτεία αυτά να μην είναι δημόσια) (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - Φυσικός πλούτος ( Φυσικό αέριο, πετρέλαια, γρανίτες, μάρμαρα, βοξίτης, κτλ. κτλ. (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - ΔΕΗ (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - Ύδρευση και αποχέτευση (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - Παραλίες και νησιά (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    - ΜΜΕ (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    11. Δήμευση της περιουσίας των 1.000 ποιό πλουσίων Ελλήνων (ΧΧ Δις Ευρώ κέρδη)
    12. Αυτάρκεια της Ελλάδος !!! Δηλαδή κατασκευή και συσκευασία στην Ελλάδα τον ακόλουθων προϊόντων χωρίς να εγκαταλείψουνε το εθνικό έδαφος κατά 100 %
    - Τρόφιμα (Δημόσια επιχείρηση 100 %)
    - Φάρμακα (Δημόσια επιχείρηση 100 %)
    - Αμυντικά συστήματα (Δημόσια επιχείρηση 100 %) στόχος είναι στο μέλλον να μην υπάρχουνε αμυντικά συστήματα μη Ελληνικά, δηλαδή θα κατασκευάζουμε
    - Άρματα μάχης
    - Ελικόπτερα
    - Αεροπλάνα
    - Υποβρύχια
    - Φρεγάτες
    - Αντιαεροπορικά συστήματα
    - Βαλιστικούς πυραύλους
    - Αυτοκίνητα (Δασμοί στα εισαγόμενα 1.000 %, οπότε κατάκτηση ολόκληρης της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα 35.000 αυτοκίνητα ανά έτος !) Επιτυχία !
    - Οικιακές συσκευές
    - Ρουχισμός
    - Έπιπλα
    - Οικοδομικά υλικά
    Όλα αυτά θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ιδιωτικές και δημόσιες εταιρίες τις οποίες θα δημιουργήσουμε με τα προαναφερθέντα έσοδα.

    Πατριωτικό Κίνημα Ελλήνων
    Ο Πρόεδρος
    Γεωργίσης Αθανάσιος
    Η σελίδα μας
    https://www.facebook.com/PatriotikoKinimaEllinon
    Το βίντεο μας
    https://www.youtube.com/watch?v=1OLYHTKKAQM

    ΑπάντησηΔιαγραφή